A SanDisk nagyban játszik: bemutatta az iparág első 4 TB-os SAS SSD-jét!

Ismerje meg Optimus MAX-et, a nagy kapacitású vállalati SAS SSD meghajtót!
A SanDisk bemutatta Optimus Max nevezetű, Serial Attached SCSI (SAS) Solid State Drive (SSD)-jét, ami állítólag az első 4 TB-os kapacitással bíró eszköz a maga nemében. Az értékesítési pont a vállalati ügyfelek számára, hogy az Optimus MAX múlja felül a jelenlegi legnagyobb 2.5-inches 10K és 15K RPM SAS mechanikus merevlemezeket, készítve egy helyettesítő eszközt számukra.

„Az ügyfelek olyan lehetőség után kutatnak, amivel át tudják másolni az adatállományaikat a HDD-kről NAND tárakra, de minden lehetőségnél szembe találják magukat az ár és teljesítmény kérdésével, vagy fel kell adniuk valamely fontos funkcióval.” – mondta John Scaramuzzo, alelnöke és ügyvezető igazgatója, a Nagyvállalati Adattárolási Megoldások vezetője a SanDisknél. „Az Optimus MAX mellett nincs szükség kompromisszumokra. Hisszük, hogy az Optimus MAX lesz a bomlasztó erő az adattárolási iparágban, rávéve sok szervezetet, hogy a HDD-ről térjenek át SSD használatra.”
A SanDisk szerint, a költség előnye az, ami leggyakrabban a 10K és 15K SAS HDD-k esetében is előfordul, a mai applikációk real-time időben férnek hozzá a meghajtókhoz, valamint az egyre növekedő adatoknak rengeteg helyre van szükségük. Az Optimus MAX állítólag azaz SSD meghajtó, amely a ma már alulteljesítő HDD-ket fogja felváltani, valamint az infrastrukturális költségeket is enyhíti, (kevesebb állvány, tápegységek, HBA-k, stb) SATA-ra átállás nélkül.


Az Optimus MAX - és az egész Optimus család, mind a mai napig – 19nm MLC flash memóriát kapott. A 4 TB-os Optimus MAX-nek a SanDisk szerint szekvenciális írási sebessége 400/s-ot elérhet, valamint random olvasási és írási teljesítménye akár 75k és 12k IOPS is lehet. Íme, egy videó még több információért (teljesen sajátos zenével):