OCZ Z-Drive 4500 PCIe SSD - már hivatalosan!

Még januárban, a Toshiba felvásárolta az OCZ-t. Ugyan abban az időben, amikor a felvásárlás befejeződött, az OCZ az új tulajdonosok által kigördített a piacra egy új SSD-t, mely a fogyasztói rendszereket célozta meg. Elérkezett az idő, hogy bemutassa második példányát is.

Az új, Z-Drive 4500 széria PCIe alapú, és 19nm MLC NAND flash-t használ. A Z-Drive 4500 kapható 800 GB-os, 1,6 TB-os, valamint 3,2 TB-os változatokban is.

A modellek mindegyikébe be lett integrálva az új Windows Accelerator szoftver az OCZ-től. Ez a Windows Server applikációk számára készült, flash menedzselő, valamint cache ütemező program. Lehetővé teszi, hogy külön tudjuk installálni az SSD-t lokális meghajtóként, cache meghajtóként a többi HDD számára, vagy esetleg mind a kettőt is igénybe vehetjük egyszerre.

Az SSD az OCZ virtualizált Vezérlő Architektúráját használja, valamint egy LSI SandForce SF-2582 processzort. Az OCZ ígéretei szerint elérheti a 2900 MB/s olvasási, valamint a 2200 MB/s írási sebességet is. Az SSD 252k IOPS teljesítményt nyújt.

A meghajtók már megvásárolhatóak, valamint 5 év garanciát kapnak hozzá vásárlóik.